Suscribirse
cerrar

+ Notícies
Disminuir text
Augmentar text
Barcelona

CaixaBank i Microsoft convoquen els Premis WONNOW per premiar les millors estudiants STEM d'Espanya

+ Notícies - 10/02/2020 - 15:00 | Els guardons ofereixen un premi en metàl·lic de 10.000 euros a l'alumna amb millor expedient acadèmic i 10 beques remunerades per treballar a CaixaBank i, a més, accedir a un programa de mentoring de Microsoft

Pilar López y Gonzalo Gortázar
Pilar López y Gonzalo Gortázar
Més fotos (0)

CaixaBank i Microsoft obren la convocatòria per participar en una nova edició dels Premis WONNOW, adreçats a les estudiants de graus STEM -Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques- d'universitats espanyoles. L'objectiu d'ambdues entitats és impulsar la presència femenina en els àmbits tecnològic i científic i conscienciar sobre la necessitat de disposar d'habilitats digitals per tenir èxit en el mercat laboral.

Per al conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, “aquesta iniciativa, a més de premiar l’esforç i el talent de les alumnes que es troben a la fase final dels seus graus universitaris tècnics,contribueix a impulsar la presència de dones en els àmbits de la ciència i la tecnologia, que són sectors clau avui i ho seran fins i tot més en el futur”.

Gonzalo Gortázar considera que “la diversitat és clau en una empresa com CaixaBank perquè ens proporciona més i millor talent directiu i, al mateix temps, reflecteix el compromís que tenim d'aconseguir una societat millor i més justa. Sens dubte, el treball conjunt amb Microsoft ha suposat un impuls notable per complir amb aquests objectius”.

“A més de la diversitat, també la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank”, ha subratllat el seu conseller delegat, que afegeix que “de tot això estan donant bona mostra les alumnes premiades en edicions anteriors del programa WONNOW, moltes de les quals estan treballant en diverses àrees de CaixaBank, ajudant a accelerar el profund canvi tecnològic on estem immersos”.

La presidenta de Microsoft Espanya, Pilar López, assenyala que “la Intel·ligència Artificial podria propiciar la creació a mig termini de 133 milions de treballs en noves categories laborals i ajudarà a fer front als reptes més importants als que ens enfrontem com a societat. Les possibilitats sóQn il·limitades, però existeix una necessitat urgent de formar talent qualificat en les tecnologies més avançades. A Microsoft ens afegim un any més a CaixaBank en l'organització dels Premis WONNOW, i volem, d'una banda, premiar l'esforç de les alumnes universitàries en graus STEM i, a més, contribuir a donar-les visibilitat perquè es converteixin en referents per a d'altres estudiants i ajudar-les a incorporar-se al mercat laboral i millorar el seu desenvolupament professional”.

Reconeixement i recompensa al talent

Els Premis WONNOW ofereixen un guardó en metàl·lic de 10.000 euros a l'alumna amb millor expedient acadèmic que estigui cursant un grau universitari tècnic en alguna de les 79 universitats espanyoles que els ofereixen. La convocatòria també selecciona 10 estudiants que tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank i participaran en un programa de mentoring de Microsoft Ibérica.

A Catalunya, poden participar les alumnes de Universitat Abat Oliva CEU, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat Internacional de Catalunya, Universitat de Lleida, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramón Llull, Universitat Rovira i Virgili i Universitat de Vic. En les anteriors edicions d’aquesta guardons, varen participar un total 98 alumnes de Catalunya. Carlota Parés, estudiant del doble grau en Enginyeria Informàtica i Enginyeria Telemàtica de la Salle; Olivia Andolz, estudiant del doble grau de Multimèdia amb menció en Ingenyeria Web de la Universitat Oberta de Catalunya; Fátima El Baghdadi, estudiant d’Enginyeria Mecànica de la Universitat Politècnica de Barcelona; i Nàdia Cosor, estudiant del greu d’Enginyeria de Sistemes Audiovisuals de la Universitat Pompeu Fabra, varen ser les premiades.

Per participar-hi, cal haver superat 180 crèdits d'un grau universitari STEM. Les interessades poden presentar la seva candidatura al web www.wonnowawards.com  fins al 30 d'abril. Han d'emplenar un formulari, que inclou algunes preguntes per examinar els seus mèrits i conèixer el seu perfil, atès que es valora tant l'expedient acadèmic com els seus mèrits personals. A més, han d'adjuntar el seu currículum i la nota mitjana dels 180 primers crèdits superats.

Compromís compartit amb la diversitat i la tecnologia

Els Premis WONNOW tracten dues qüestions clau per a CaixaBank i Microsoft: la diversitat i l'aposta per les habilitats digitals i la tecnologia. 

La bretxa de gènere en el sector STEM és una realitat. Segons l'UNESCO, només el 35 % dels estudiants d'aquest tipus de graus són dones. 

Amb aquesta iniciativa, CaixaBank i Microsoft pretenen fomentar la diversitat, premiant, per tercer any consecutiu, l'excel·lència femenina en graus universitaris tècnics i així ajudar a reduir la bretxa de gènere en aquests sectors. En les dues edicions anteriors han participat 700 alumnes d'universitats de tot Espanya.

Sobre CaixaBank

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són part de la cultura corporativa de CaixaBank. L'entitat té un 41,2 % de dones en posicions directives i el compromís d'assolir el 43 % el 2021, i un 37,5 % de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector. L'entitat disposa d'un programa específic d'actuació per fomentar la diversitat de gènere, el programa Wengage, amb el qual vol impulsar la igualtat d'oportunitats entre ambdós gèneres i reforçar el rol de les dones a l'empresa i a la societat.

A més, CaixaBank ha signat, el gener del 2020, un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, i fomenta el teletreball i la flexibilitat. 

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank disposa de distincions com la inclusió en l'índex internacional d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2020 i ha estat reconeguda per la Fundació Másfamilia amb la Certificació EFR (Empresa Familiarment Responsable). Ha estat mereixedora de diversos reconeixements, com el Premi 25 aniversari de FEDEPE (Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries). També està inclosa en l'Índex de Diversitat de Gènere EWoB.

CaixaBank està adherida al Women’s Empowerment Principles, de les Nacions Unides; a l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat Más mujeres, millors empreses per a una major representativitat de la dona en posicions directives; o al Xàrter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.

Sobre Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT" @microsoft) impulsa la transformació digital per a l'era del núvol intel·ligent i l'Intelligent Edge. La seva missió és ajudar cada persona i cada organització al planeta a fer més coses en el dia a dia. Microsoft promou una cultura que permet als seus empleats connectar la seva energia i la seva passió per la tecnologia amb aquesta missió. I per aconseguir-ho, la diversitat és clau: un entorn divers i inclusiu condueix a idees millors, productes millors i resultats millors per als clients.


Autor: Redacció
Comentaris (0)
La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats
Veure Reglament
Acceptar
Nom (requerit)
Direcció de correu electrònic (requerit)
Comentari (màxim 246 caràcters)

Comentaris a Facebook
Opinió
Europa davant l'amenaça Trump

Europa necessita m&

0
Pujol a Artur Mas: “Toda la mierda para mí, en el partido tiene que quedar poca”
¡Mucha mierda!, si
0
CHOQUE ARGUMENTAL ENTRE LA VOLUNTAD Y LA LEY

La Asamblea Naciona

0
La família és la gran absent
La família é
0
PRESUPUESTOS, INDEPENDENCIA, Y CORRUPCIÓN

En este manicomio,

0


Classificats
Venc PC
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
Ferrari
VER DETALLE
Vechicles
Tele samsung plasma
VER DETALLE
Electrodomesticos i tecnologia
ferrari
VER DETALLE

Imatges del dia