BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-07-10

Llibertats exposarà a Brussel·les com l'independentisme vulnera la legislació europea

L'entitat de juristes catalans participa un acte per fer valdre el marc legal de la UE





El Parlament europeu acollirà demà un debat sobre el "Dret enfront dels populismes en el marc de la Unió Europea" amb la participació de l'agrupació de juristes catalans Llibertats, una entitat que va néixer per donar rigor jurídic a la situació actual que viu Catalunya. Recentment, aquest grup d'especialistes en dret ja va emetre un manifest pronunciant-se sobre la llei del referèndum de l'1 d'octubre, destapant les seves febleses jurídiques i concloent que, al contrari del que diu el Govern de la Generalitat, la normativa no queda emparada per la legislació internacional.

L'acte, que se celebrarà a partir de les 3 de la tarda a la sala A5G1 del Parlament Europeu, pretén reafirmar la importància del marc legal europeu, en tant que garant dels drets i les llibertats dels ciutadans de la Unió, i també s'hi exposarà com les accions de l'independentisme l'estan vulnerant.

L'acte estarà moderat per la diputada a la cambra europea Teresa Giménez Barbat i hi intervindran el president de Llibertats i expresident del Consell de l'Advocacia Catalana, Pere Lluís Huguet Tous; el secretari de Llibertats i expresident de la secció de Dret Processal del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Eloy Moreno Tarrés; i Juan Antonio García Cazorla, exdegà del Col·legi d'Advocats de Sabadell i conseller efectiu del Consell General de l'Advocacia Espanyola.

Ja han confirmat la presència a la cita juristes destacats i parlamentaris europeus com Javier Nart, de Ciutadans; el socialista Ramón Jáuregui; el cap de la delegació del PP, Esteban González Pons o el secretari general dels populars a Catalunya, Santiago Rodríguez.

Font: Gironanoticies.com




Link:
https://barcelonanoticies.com/noticia/30369-llibertat-expo-araabru-elle-comlindependenti-mevulneralalegi-lacioeuropea-2.htm