BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-03-20

Davide Cimolai, primer líder de la Volta al superar Bouhanni a Calella

Han estat 178,9 quilòmetres en què s'han superat fins a sis ports de muntanya





Els dos dominadors dels esprints massius de la passada Volta a Catalunya, el francès Nacer Bouhanni (Cofidis) i l'italià Davide Cimolai (FDJ), han estat els protagonistes de l'apretada arribada de la primera etapa de la 97a edició de la cursa catalana, que ha començat amb la seva tradicional etapa amb sortida i arribada a Calella.

Han estat 178,9 quilòmetres en què s'han superat fins a sis ports de muntanya, i tot i així la resolució final ha estat a través d'un esprint massiu, resolt en un final molt apretat a favor d'un Cimolai que l'any passat ja es va endur l'etapa de Vilanova i La Geltrú i que d'aquesta manera es converteix en el primer líder de la cursa.

L'etapa ha començat nerviosa, amb nombrosos intents d'escapada que no s'han resolts fins poc abans del primer ascens del dia, l'Alt de Parpers (3a categoria), on s'han consolidat al capdavant de la cursa un grup de quatre ciclistes format per Pierre Rolland (Cannondale-Drapac), Antonio Nibali (Bahrain-Merida), Magno Prado Nazaret i Murilo Affonso (Soul Brasil), que ha aconseguit vestir el primer mallot de líder de la classificació de la muntanya en passar en primer lloc pels Alts de Pinars de Badó (2ª categoria), La Pullosa (3ª) i El Muntanya (1a).

En aquest últim ha estat quan han saltat del pilot Jetse Bol (Manzana-Postobón) i Axel Domont (Ag2r-La Mondiale), que han arribat a l'alçada dels quatre de davant a Coll Formic (1a categoria), tot i ser neutralitzats abans de l'ascens a l'últim port de la jornada, l'Alt de Collsacreu (3ª), que en el seu descens ja ha portat ja ha portat a una inevitable arribada massiva, malgrat atacs com el de Peter Kennaugh (Team Sky) en els últims quilòmetres.

"He sabut que guanyava quan hem rebut el veredicte final de la fotografia de l'arribada. Ha estat una gran emoció, ja que esperava fer-ho bé aquí, estava en una bona condició a la París-Niça, i a la Milà-Sanremo vaig estar amb el meu líder, Démare, fins als 200 metres finals. Per tant, sabia que tenia bones cames. El dubte era si les cames s'havien recuperat de la Sanremo", ha explicat el vencedor, Cimolai.

"Hi ha hagut diversos atacs, i el meu company Arthur Vichot ha fet una gran feina per ajudar-me. Al final, m'he situat a la roda de Bouhanni i he fet el possible per superar-lo", ha explicat sobre el quilòmetre final.

El nou líder de la Volta a Catalunya ha admès que "és una cursa que m'agrada molt. Quan t'agrada, corres amb més entusiasme. És una cursa important per a mi perquè em dóna la possibilitat de guanyar. Com que Démare està a Bèlgica, l'equip m'ha donat la possibilitat de disputar els esprints, i he d'aprofitar les ocasions", ha afirmat l'italià en roda de premsa.

"La Volta és una cursa molt important. És WorldTour i el nivell és molt alt. La majoria de velocistes no crec que no vinguin perquè no la consideren una cursa important, sinó perquè els recorreguts són durs. Avui hi havia prop de 3.000 metres de desnivell, que no són pocs. Estic molt orgullós d'haver guanyat aquí amb la meva primera cursa amb FDJ", ha tancat l'orgullós primer líder de la cursa.




Link:
https://barcelonanoticies.com/noticia/28471-davidecimolaiprimerliderdelavoltaal-uperarbouhanniacalella-1.htm