BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-01-27

Vidal revela que la Generalitat té 'il·legalment' les dades fiscals dels catalans

El Govern català desautoritza el senador republicà i l'oposició clama demanant explicacions





El senador d'Esquerra, Santi Vidal, ha desfermat la tempesta en la política catalana arran d'unes declaracions en què revela il·legalitats comeses durant el procés de preparació de la independència de Catalunya. En un cicle de xerrades organitzades per ERC, el jutge Vidal ha afirmat que la Generalitat ha obtingut "de forma il·legal" les dades fiscals dels ciutadans catalans. "En aquests moments, el Govern té totes les vostres dades fiscals. Això és legal? No. Està protegit per la Llei de Protecció de Dades del Govern espanyol, però no som tontos", ha assegurat Vidal, que va ser expulsat de la carrera judicial per redactar el projecte de Constitució catalana. Vidal apunta, a més, que això també és vàlid per al cens electoral.

El jutge també assegura que els pressupostos catalans que s'estan tramitant inclouen una partida "camuflada" de 400 milions per a celebrar el referèndum i construir estructures d'Estat, i que una desena d'estats europeus reconeixeran Catalunya com a país independent l'endemà de la consulta. L'ajuda internacional, diu Vidal, va més enllà, ja que assegura que un país no europeu està formant els Mossos d'Esquadra en contraespionatge i que un altre estat de fora del continent s'ha ofert a finançar i donar crèdit a la República Catalana.

En la vessant judicial, el republicà diu que el primer que farà el Tribunal Suprem català serà arxivar les causes del 9-N i que dels 801 jutges espanyols que treballen a Catalunya, ja saben quins són els afins a la causa independentista i els contraris.

El Govern català s'ha afanyat a rebatre les paraules de Vidal, fetes públiques ahir per El País. La portaveu de l'executiu, Neus Munté, ha desmentit "de manera rotunda i categòrica" que s'hagin comès il·legalitats i ha desautoritzat el jutge, assegurant que "són declaracions molt greus perquè són falses, i per tant, inacceptables pel Govern", i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha incidit en una breu piulada a Twitter que "qui pot explicar el que fa el Govern són els seus membres. I quan s'expressen amb la claredat de Neus Munté refermen el compromís de fer-ho bé". ERC, a més, ha convocat avui Vidal a una reunió per abordar la situació.

Per la seva banda, l'oposició ja ha demanat explicacions. Catalunya Sí que es Pot ha demanat la compareixença al Parlament del vicepresident Oriol Junqueras, també d'ERC com Vidal; mentre que la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, també ha insistit que calen "explicacions urgents" per part de Puigdemont perquè s'està "vulnerant els drets i la intimitat" dels ciutadans. Al seu torn, el popular Xavier García Albiol, ha anunciat que denunciarà les declaracions de Vidal a la Fiscalia.




Link:
https://barcelonanoticies.com/noticia/27623-vidalrevelaquelageneralitatteillegalmentle-dade-fi-cal-del-catalan--2.htm