BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2016-10-12

Protecció Civil manté en Alerta el pla INUNCAT per les inundacions del Maresme

Es manté la petició d'evitar circular per les carreteres del Maresme i allunyar-se de les rieres





La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en ALERTA el Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat), per les inundacions i incidències que s'estan produint a la comarca del Maresme, i que les properes hores es podrien desplaçar a les comarques del litoral de Girona.

La mobilitat a la comarca del Maresme segueix sent molt complicada, per la qual cosa es demana evitar circular per les carreteres de la zona fins que millora la situació. Els rius, rieres i torrents també baixen molt plens i hi ha risc de desbordament, amb la qual cosa Protecció Civil demana allunyar-s'hi. Cal evitar intentar baixar als garatges i soterranis tot i que la pluja disminueix o baixi el nivell de l'aigua acumulada, ja que pot tornar a créixer de forma sobtada.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins al moment 643 trucades derivades de les fortes pluges, la gran majoria al Maresme (580), seguit del Barcelonès (37) i el Baix Llobregat (9). Les poblacions amb més incidències segueixen sent Vilassar de Mar (164) Premià de Mar (129) i Mataró (75).

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que es pot superar el llindar d'acumulació de pluja de 200 l/m2 en diferents punts del Maresme. A Cabrils, per exemple, s'han recollit 204,7 l/m2 una dada excepcional.

A causa de la forta pluja al Maresme s'ha hagut d'aturar la circulació de trens de la R1 entre el Masnou i Mataró, i fa pocs minuts s'ha pogut restablir la circulació per via única i es registren retards que poden superar els 60 minuts.

Les tempestes també han provocat incidències de llum a Premià de Dalt, amb 545 abonats afectats, i a Mataró amb afectació de baixa tensió però sense poder quantificar el nombre d'abonats afectats.

Els Bombers de la Generalitat han rebut 293 avisos per pluja fins a les 20.45 hores. La majoria d'ells, al Baix Maresme; entre Premià de Mar i Vilassar de Mar. La major part d'avisos notificaven inundacions de carrers, de baixos, de patis i degotalls en sostres. En molts d'aquests serveis no s'ha pogut actuar, bé perquè no hi havia prou aigua acumulada o perquè ja s'havia escolat un cop ha minvat la intensitat de la pluja. També s'han rebut avisos de persones a qui l'aiguat els havia sorprès dins el vehicle. En total, s'han fet 6 serveis d'aquest tipus. Fins i tot s'han activat els submarinistes del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), que han constatat que, a hores d'ara, en cap dels vehicles que l'aigua ha arrossegat fins a la platja, no hi ha cap persona i, per tant, no hi ha cap ferit. Per Regions d'Emergències, 286 corresponen a la Metropolitana Nord i els altres 7, a la Metropolitana Sud.

Segons el Servei Català de Trànsit, en aquests moments es manté tallada l'N-II entre Vilassar de Mar i el Masnou en ambdós sentits per la calçada inundada i es fan desviaments senyalitzats cap a la C-32. També hi ha restringits dos carrils de la calçada en sentit Barcelona de la C-31 a Montgat i a l'altura de Badalona cap a Mataró, també per inundacions.

Amb pluja molt intensa amb poca visibilitat per a la conducció, l'SCT recomana als usuaris aturar el vehicle al voral i senyalitzar la posició.




Link:
https://barcelonanoticies.com/noticia/26293-protecciocivilmanteenalertaelplainuncatperle-inundacion-delmare-me-1.htm