BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2016-04-27

L'alcalde presenta l'estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible de Mataró en una jornada de la Xarxa Innpulso

L'alcalde presenta l'estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible de Mataró en una jornada de la Xarxa Innpulso





L'alcalde de Mataró, David Bote, ha participat avui a la Jornada sobre Desenvolupament Urbà Sostenible organitzada per l'Ajuntament de Sant Boi en el marc de la Xarxa Innpulso de Ciutats de Ciència i Innovació.

A la jornada d'avui, a part de Mataró han participat els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Sant Boi, Terrassa i Vilanova del Camí, així com representants de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

La trobada ha permès analitzar les experiències de diferents municipis que, com en el cas de Mataró, han elaborat estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (DUSI). La filosofia d'aquests projectes estratègics és transformar els municipis i oferir-los recursos per incorporar millores en els serveis a la ciutadania, gràcies a l'ús de tecnologies més eficients, amb el disseny i la implementació d'una estratègia comuna. En aquest sentit, els ajuntaments han presentat els seus projectes per ser cofinançats mitjançant una línia d'ajuts del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

En el cas de Mataró, la ciutat presenta la seva estratègia sota el paraigües de la Diputació de Barcelona i conjuntament amb els municipis de Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Manresa i Granollers. Així, els fons europeus, finançarien el 50% de les actuacions i l'altre 50% aniria a càrrec de la Diputació. D'aquesta manera, Mataró aspira a obtenir un total de 4.732.669 € per finançar les actuacions previstes al municipi.

Les accions plantejades a Mataró impliquen diferents serveis municipals. Més enllà de la millora pròpiament de les instal·lacions municipals, es potencia l'impacte positiu en sostenibilitat, així com recuperar o obtenir uns recursos econòmics que es destinaran a partides d'ajut social. Així, es preveuen accions en edificis municipals, enllumenat públic i en cohesió social:

- Edificis municipals: canvi de lluminàries de 24 equipaments, sensorització, millores en equips de climatització i en calderes, auditories energètiques i les millores que en determinin.

- Enllumenat públic: canvi de lluminàries i les millores que siguin estrictament necessàries en les instal·lacions per fer-ho possible.

- Cohesió social: petites actuacions en llars en situació de pobresa energètica, formació a professionals i ciutadania, assessorament per a l'estalvi i eficiència energètica, evitar el tall del subministrament per part de l'empresa comercialitzadora.




Link:
https://barcelonanoticies.com/noticia/24512-lalcaldepre-entale-trategiadede-envolupamenturba-o-tenibledemataroenunajornadadelaxarxainnpul-o-1.htm