BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2016-03-17

Presentació del nou Vall d'Hebron Barcelona Campus Hospitalari

La presentació del nou Campus ha precedit un dels actes principals del 60 aniversari de l’Hospital Vall d’Hebron





L’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), i el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEMCAT) han formalitzat en un acte davant de 400 persones al Pavelló Docent de l’Hospital l’inici del projecte Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari. El Campus és una nova forma de treballar i de fer, on la recerca, la docència i la pràctica clínica caminen plegades, en una mateixa direcció, per unir esforços i créixer, sent més útils, més productius i més efectius. Les quatre institucions consideren que el coneixement és bàsic i s’ha de compartir de la manera més endreçada possible. A l’acte de presentació, el conseller de Salut, Toni Comín, ha assegurat que el projecte “Campus ja és una xarxa”, i Vall d’Hebron, “el buc insígnia” de la sanitat catalana.

La presentació del nou Campus ha precedit un dels actes principals del 60 aniversari de l’Hospital Vall d’Hebron, l’entrevista que el meteoròleg de TV3 i divulgador científic, Tomàs Molina, ha fet al copropietari i sommelier del Celler de Can Roca, Josep Roca. Dues personalitats que comparteixen la recepta del nou projecte de l’Hospital, el VHIR, el VHIO i el CEMCAT, assolir l’excel·lència i el lideratge mundial mitjançant la suma de sinergies i el treball en equip al servei de les persones.

Josep Roca ha repassat el passat, el present i el futur de la seva trajectòria al Celler de Can Roca, així com els paral·lelismes entre el món de la cuina i el món de salut, en especial el de la recerca.

Projecte Campus

El projecte de Campus va començar a gestar-se fa un any, amb la voluntat de reforçar les sinergies i aliances entre unes organitzacions que són independents unes de les altres. Dotze mesos després i en el marc del 60è aniversari de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, la proposta s’ha presentat de la mà del Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, gerent de l’hospital, la Dra. Ana Ochoa de Echagüen, directora assistencial de l'Hospital, el Dr. Joan Comella, director del VHIR, el Dr. Josep Tabernero, director del VHIO, i el Dr. Xavier Montalbán, director del CEMCAT.

El Dr. Martínez Ibáñez ha introduït el Campus com una oportunitat per millorar l’atenció al pacient, ja que, assegura, “els resultats de la suma de quatre institucions líders en assistència, recerca, oncologia i esclerosi múltiple es traslladaran no només als pacients del nostre hospital, sinó que també a tota la societat”.

Amb el Campus, els pacients podran beneficiar-se de l’excel·lència en assistència, recerca, docència i innovació que ja tenien les quatre institucions per separat, i que ara sumaran per situar Vall d’Hebron entre els millors complexos hospitalaris de tot el món. Per al Dr. Comella, això servirà per atraure talent nacional i internacional. “Volem que els millors residents, estudiants i investigadors vinguin a nosaltres perquè ja tenim una gran base de talent preexistent que com a Campus projectarem més”, ha comentat el director del VHIR.

Vall d’Hebron segueix les passes d’altres institucions sanitàries de prestigi com l’Institut Karolinska i Harvard, que fa temps van decidir unificar esforços per potenciar i optimitzar els seus recursos. En aquest sentit, el Dr. Xavier Montalbán ha explicat com ara serà més fàcil atreure finançament: “el Campus ens fa molt més exigents i atractius, perquè quan anem a demanar finançament sabran que darrere del Cemcat hi ha un hospital i uns centres de recerca que són referents en assistència, investigació i assaigs clínics”.

En aquest moment, més de 2.000 pacients participen en algun dels assaigs clínics que s’estan duent a terme al Campus Vall d’Hebron, que és el centre espanyol més escollit per la indústria farmacèutica. Empreses com Pfizer, que només té 17 hospitals de referència a tot el món per provar els seus medicaments, han escollit Vall d’Hebron per la seva expertesa en aquest àmbit.

Segons el Dr. Tabernero, “gràcies a la recerca i als acords amb la indústria, els nostres pacients poden beneficiar-se de fàrmacs que encara no estan registrats i que trigaran molts anys a sortir al mercat”. El director del VHIO ha explicat també com recentment s’ha signat un acord amb Roche Diagnostics, qui ha sabut veure la potencialitat de les quatre institucions que integren el Campus.

Ara el següent pas del Campus és conscienciar els professionals del nou projecte i engrescar-los a participar-hi. “Sabem que encara hi ha serveis clínics que no investiguen ni innoven, i per això ens estem dedicant a explicar-los les possibilitats de millorar l’atenció al pacient”, ha dit la Dra. Ochoa de Echagüen. L’objectiu de la directora assistencial és explotar tota la capacitat de recerca que té l’hospital.




Link:
https://barcelonanoticies.com/noticia/24074-pre-entaciodelnouvalldhebronbarcelonacampu-ho-pitalari-2.htm