BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2015-08-09

Ma Dai, la primera exposició a Sitges de Manuel Riccardi.

La mostra parla de la transformació i la metamorfosi: la de l’artista i els seus convidats a participar d’aquest treball.





"Ma Dai”, de Manuel Riccardi, és la nova exposició de l'Edifici Miramar, que acull des de divendres. El seu missatge central és la investigació sobre la creació artística com a transformació. Un fet que ve recolzat per l'acompanyament de la tela en blanc, que convida a fer, també als espectadors, el procés de transformar aquesta tela en alguna cosa viva, que els submergeixi en la recerca de la qüestió de la identitat.

La mostra està integrada per 40 obres, i té com a convidats a coparticipar a Jaume Aldabó, Ian Bermúdez, Núria Corretgé, Albert Llobet i Isidre Marcet, creadors que estan presents en circuits artístics des de fa molt de temps. A més s'han fet artistes a partir d'un treball continuat amb diferents especialitats: gravat, collage, surrealisme, etc. Així mateix la mostra també ens ofereix la mirada del fotògraf d'origen danès Thomas Vilhelm,

"Ma Dai" té com a comissària a Carmen Gallego, catedràtica de filosofia i crítica amateur de cinema, que ha escrit uns textos que tenen com a funció d'endinsar a l'espectador en l'exposició, com si es tractés de l'escaleta d'una pel·lícula.

Riccardi remarca la importància que sigui “una mostra compartida amb grans artistes i on l'ajuntament ha donat l'oportunitat de portar-la a terme”. Per la comissària Carmen Gallego Riccardi “és un artista explossiu que en la mostra remarca el valor de la transformació i la creació a partir d'una tela en blanc. És una pintura dels sentits”. La regidora de Benestar i Familia Mireia Rossell “Riccardi, que ha vingut a Sitges des d'Itàlia, des de fa uns anys, és un bon exemple de la màgia que es genera com a poble acollidor. A més, el fet que sigui una exposició compartida amb altres artistes li dóna un valor afegit, i que ens ajuda a enriquir-nos”.

Manuel Riccardi (Val d'Aosta, Itàlia, 1972). És un artista que no està associat a cap corrent artística i la seva obra es caracteritza per una forta passió cap a l'art i pel desig de transmetre sentiments i emocions. Les seves pintures són el resultat d'una habilitat innata que es va desenvolupar de manera independent, i el seu art explica històries poblades de figures fantàstiques.

L'artista té una llarga trajectòria artística i la seva obra ha estat present al Museum of the Americas, Miami (EEUU); Centro Cultural Teatro Ideal, Santa Fe (Argentina); Open Art Fair, Utrecht (Holanda); Biennale Arte Contemporanea, Museo Vittoriano a Roma (Itàlia); Artexpo, a New York i Atlanta (EEUU), i a l'exposició individual “Visioni Profonde”, Forte di Bard a Aosta (Itàlia).

L'exposició “Ma Dai” es pot visitar a l'Edifici Miramar fins al 20 de setembre.





Link:
https://barcelonanoticies.com/noticia/21735-madailaprimeraexpo-icioa-itge-demanuelriccardi-2.htm