logo
Imprimir
28-07-2017 | 14:48hs
•CATALUNYA

Bústia anònima perquè els funcionaris dels Mossos denunciïn qualsevol pressió

D'altra banda, l'entitat ha presentat una ampliació de la denúncia de la despesa del 9N amb la finalitat de destapar els responsables


El vicepresident de Societat Civil Catalana, Àlex Ramos; els vocals de la Junta Directiva, Manuel Miró i Xavier Marín; i el secretari general de la sectorial de seguretat i prevenció de l'entitat, Javier Balañá; han presentat aquest divendres un escrit expressant el seu rebuig al recent nomenament de Pere Soler com a nou director dels Mossos d'Esquadra, en base a criteris exclusivament polítics.

Ramos ha explicat que al document també s'anuncia l'activació d'una bústia anònima amb la finalitat que els funcionaris d'aquest cos policial "denunciïn les pressions que puguin rebre dels seus responsables jeràrquics, siguin aquests polítics, o comandaments policials". A més ha afegit que aquesta bústia també podrà ser utilitzada per qualsevol ciutadà que vulgui exposar "les seves queixes o denúncies per qualsevol vulneració de l'Estat de Dret vigent en relació al procés secessionista" i ha anunciat que el mail de la bústia és misderechos@societatcivilcatalana.cat, que estarà actiu des del 25 de juliol, i que el telèfon d'atenció és el 93.624 32 37 en horari laboral de 10 a 14 hores.

"No estem en contra dels funcionaris, la responsabilitat ha de recaure sobre els que van ordenar els pagaments"

D'altra banda, Manuel Miró ha explicat que Societat Civil Catalana ha presentat, juntament amb Advocats per la Constitució, una ampliació de la denúncia del pagament del 9N, amb la finalitat de verificar la implicació dels interventors (funcionaris), assenyalats per la Generalitat com a responsables de la consulta que es va realitzar.

No obstant això, Àlex Ramos ha aclarit que l'objectiu de la presentació d'aquesta ampliació és que els funcionaris "puguin manifestar si complien ordres i de part de qui complien aquestes ordres". El vicepresident ha assegurat que l'entitat "de cap manera" vol assenyalar als funcionaris, sinó que el propòsit és que "es puguin expressar amb la finalitat de destapar els veritables responsables".

En aquest sentit Manuel Miró ha afegit que "no estem en contra dels funcionaris, la responsabilitat ha de recaure sobre els que van ordenar els pagaments", és a dir, "volem saber qui va ordenar la despesa del 9N i que assumeixi les conseqüències".
Link:
http://barcelonanoticies.com/noticia/30591_bu-tiaanonimaperqueel-funcionari-del-mo-o-denunciinqual-evolpre-io-2.htm