BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-07-18

Societat Civil Catalana adverteix que la Generalitat cada vegada està més a prop de materialitzar el seu Cop d'Estat

L'entitat assegura que el criteri pel qual s'ha escollit el nou director dels Mossos d'Esquadra és preocupant i recorda que l'obligació del cos policial és garantir el compliment de la Constitució i el marc legal vigent





Societat Civil Catalana ha advertit aquest dimarts que el govern de la Generalitat està cada vegada més a prop de materialitzar el seu Cop d'Estat, tal com va vaticinar a principis d'any amb la campanya "Aturem el cop separatista", que va culminar amb una manifestació multitudinària a Barcelona el passat 19 de març.

Després de la roda de premsa de l'Executiu català en la qual continua negant-se a donar explicacions sobre la compra d'urnes de cara al referèndum separatista de l'1 d'octubre que pretén celebrar, l'entitat ha reiterat que aquest tipus de consulta no és la solució per resoldre la fractura social que hi ha a Catalunya, sinó que agreuja encara més un conflicte encoratjat i propiciat per la Generalitat i els partits separatistes i també ha criticat la seva falta de transparència per explicar com pretén dur a terme aquest exercici il·legal.

A més ha assenyalat que una àmplia majoria de catalans estan en contra que la Generalitat segueixi actuant al marge de la llei i que tampoc té cap dret a utilitzar els diners de tots els contribuents per a materialitzar el seu full de ruta secessionista.

L'entitat, per la seva banda, ha tornat a deixar clar que seguirà treballant amb el clar objectiu de fomentar la convivència entre els catalans i continua defensant que la solució per resoldre aquest conflicte passa per realitzar una sèrie de reunions amb el Govern de l'Estat amb la clara voluntat d'arribar a un acord entre les dues parts.

En relació al nomenament de Pere Soler com a nou director dels Mossos d'Esquadra, Societat Civil Catalana ha lamentat que el criteri per prendre aquesta decisió hagi estat exclusivament polític i en cap moment s'hagi tingut en compte la professionalitat de la persona que ha d'ocupar un càrrec tan important com aquest.

En aquest sentit, l'entitat ha recordat que aquest cos policial té l'obligació de protegir a tots els catalans, independentment de la seva ideologia política, de la mateixa manera que la Generalitat hauria de representar a tots els catalans i no només a aquells que pretenen que Catalunya sigui un Estat propi. Per aquest motiu Societat Civil Catalana ha exigit al nou director dels Mossos d'Esquadra que actuï amb la finalitat de garantir el compliment del que estableix la Constitució i el marc legal vigent.

Font: Gironanoticies.com




Link:
https://barcelonanoticies.com/noticia/30511--ocietatcivilcatalanaadverteixquelageneralitatcadavegadae-tame-apropdematerialitzarel-eucopde-tat-2.htm