BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-05-17

SCC denuncia al Congrés que el procés separatista vulnera els drets fonamentals i les llibertats dels ciutadans

Arenas ha denunciat greus agressions a la llibertat ideològica per part d'administracions i corporacions públiques





L'expresident i actual vocal de Societat Civil Catalana (SCC), Rafael Arenas, ha comparegut aquest dimecres a la Comissió de qualitat democràtica, contra la corrupció i reformes institucionals i legals del Congrés dels Diputats per explicar les conclusions d'un extens informe elaborat per aquesta entitat, que recull abundants evidències sobre vulneració de drets i llibertats fonamentals per part del poder separatista a Catalunya, en particular des de setembre del 2015.

Arenas ha denunciat greus agressions a la llibertat ideològica per part d'administracions i corporacions públiques, que pretenen, mitjançant símbols i declaracions, imposar com a oficials els postulats separatistes, coaccionant d'aquesta manera als ciutadans que no els comparteixen. Per això, ha condemnat actuacions com la presència d'estelades en espais públics, particularment en locals electorals, i també altres actuacions, que va titllar de reprovables, com l'adscripció del Col·legi d'Advocats de Barcelona al "Pacte Nacional pel Dret a Decidir".

El vocal de SCC ha assenyalat que "la imposició ideològica és encara més greu quan es manifesta a l'escola". Arenas ha apuntat diversos exemples d'adoctrinament en els centres educatius on es presenta a Espanya com una realitat aliena i enfrontada a Catalunya, s'inventen estructures polítiques que mai han existit com la Corona Catalano-Aragonesa i es pengen cartells amb missatges tan excloents com "Per un país de tots, l'escola en català". En aquesta línia, ha qualificat d'"extraordinàriament greu" la persecució que pateixen els pares que reclamen l'execució de sentències que els reconeixen el dret que els seus fills rebin una part de l'ensenyament en espanyol.

Arenas ha incidit també en la manca de pluralisme dels mitjans públics de la Generalitat on es editorialitza constantment (cas del matinal de Catalunya Ràdio), es presenta a un assassí de Terra Lliure com "pres polític" i "gran reserva de l'independentisme" o es crema una Constitució en directe, promocionant professionalment a qui ho fa.

L'expresident de SCC també ha denunciat la "perversió de la dinàmica parlamentària, caracteritzada per una absoluta falta de transparència", com s'ha pogut advertir amb la negativa de Junts pel Sí i la CUP a admetre compareixences a la comissió d'investigació sobre les declaracions del jutge Vidal que advertien sobre l'articulació per part de la Generalitat de bases de dades il·legals i llistes d'afectes i desafectes.

Un altre aspecte destacat de la compareixença han estat les referències a l'assetjament als dissidents del nacionalisme: individus, partits polítics discrepants i entitats socials de recent creació com Barcelona amb la Selecció i la pròpia Societat Civil Catalana. En tots els casos, ha afirmat Arenas, "el discurs sectari i tòxic del separatisme ha servit per justificar tot tipus de desqualificacions, intimidacions i fins i tot agressions físiques per part dels sectors més radicals, amb la connivència de massa gent".

El vocal de SCC ha conclòs la seva intervenció reclamant una presa de consciència de l'amenaça que tots aquests fets suposen per a la democràcia espanyola i demanant la protecció de l'Estat "per a una majoria de ciutadans catalans que aposten clarament per la convivència amb la resta d'espanyols i veuen constantment vulnerats els seus drets i llibertats fonamentals per part d'un poder separatista que ha segrestat literalment les institucions i és insensible si no agressiu amb qualsevol forma de dissidència".




Link:
https://barcelonanoticies.com/noticia/29312--ccdenunciaalcongre-queelproce-eparati-tavulnerael-dret-fonamental-ile-llibertat-del-ciutadan--1.htm