BARCELONANOTICIES.COM - Logo
Imprimir
•BARCELONA | 2017-05-02

Els estrangers s'interessen cada vegada més per la compra de segones residència a la costa espanyola

La compra per part de britànics de residències a Espanya va caure l'últim any a causa de la devaluació de la lliure, tot i així segueixen sent els principals compradors d'habitatges de segona residència al nostre país





El sector immobiliari espanyol, però també el català, s'està recuperant a un ritme ràpid. Les vendes de cases de segona mà han crescut en els darrers anys, conseqüència d'aquesta tendència ha estat l'augment dels preus, tot i que encara es troben lluny dels preus anteriors a la crisi. En aquesta recuperació hi ha diversos sectors que destaquen. Entre ells un sector que especialment s'està recuperant, és el de la venda de segones residències. Un àmbit que havia quedat molt tocat per la crisi.

Una dècada després de la caiguda del sector, les vendes a territoris pròxims a la costa tornen a créixer, sobretot impulsades per capital estranger. Precisament l'any 2016 els no nacionals van comprar el 13,7% de les vivendes d'aquest sector. Un altre de l'àmbit que creix és el d'edificis en venda a Barcelona. Les immobiliàries tornen a sortir al mercat amb força per oferir la venda d'eficis que permeten treure partit a particulars i empreses.

Comprar edificis no està a l'abast de tothom, i les immobiliàries ho saben. Per això la seva estratègia és arribar a inversors que vegin en la compra d'aquests immobles una forma de fer negoci en un futur. Hi ha edificis a Barcelona completament buits que permeten repensar-los. Un dels sectors de la població interessats a invertir-hi és precisament el mateix que inverteix a tot Espanya, també, en segones residències.

Els compradors estrangers aterren al nostre país de formes diferents. En alguns casos, i depenent sempre del lloc, se senten atrets pel destí i compren cases amb l'objectiu de transformar-les en segones residències. Altre cas però, com passa sobretot a Madrid, l'objectiu té més a veure amb temes d'inversió econòmica, i no tant de plaer.

La compra per part de britànics de residències a Espanya va caure l'últim any a causa de la devaluació de la lliure, tot i així segueixen sent els principals compradors d'habitatges de segona residència al nostre país.

Segons el Col·legi de Registradors, l'any passat els estrangers van comprar més de 55.500 immobles a tot Espanya, el que va suposar un creixement de gairebé un 19% respecte al 2016. Els britànics doncs, foren els primers compradors estrangers, i en total van adquirir més de 10.500 cases, el que suposa gairebé un 14% de totes les vendes estrangeres al nostre país.

En alguns territoris espanyols fins i tot els estrangers estan comprant més que els propis nacionals, o si més no, igual. Així passa a Solvia, a Alacant, on un 50% de les vendes realitzades va ser a persones no espanyoles. A Tarragona un 30% del total d'immobles comprats l'any passat pertany també a aquest grup. I fins i tot a Múrcia un 27% foren vendes a estrangers.

Sense dubte Espanya i sobre tot la seva costa són un reclam per molts europeus que miren aquests territoris com el millor lloc al qual mudar-se durant les vacances o quan arriba la jubilació. Per moltes famílies nord-europees el preu de les vivendes a Espanya es força assequible, i el plaer de viure allí uns mesos és molt alt.




Link:
https://barcelonanoticies.com/noticia/29062-el-e-tranger-intere-encadavegadame-perlacomprade-egone-re-idenciaalaco-tae-panyola-3.htm